Alpská specialita

Abych nepsala pouze o pečení.
Mám pro vás recept na velice rychlou a chutnou večeři, na kterou jsem získala inspiraci v rakouských Alpách.

Recept je tím vyjímečný, že ho dokážete připravit nejen velice rychle, ale i s minimem základních surovin a především za jakýchkoliv podmínek. Já například se k němu uchyluji, pokud nemám času nazbyt a zrovna netoužím prostát večer u plotny a jednou jsem ho vařila i kamarádce během studijního pobytu v Estonsku ve skromných podmínkách kolejní kuchyně.

Základní suroviny:
středně velké brambory (cca 2-3 na osobu)
slanina
cibule
zakysaná smetana nebo bílý jogurt
rajčata
jarní cibulka
olivový olej, sůl pepř

Pečlivě omyté brambory dejte vařit ve slupce. Těsně před tím než budou úplně hotové je slijte, jemně naklepněte paličkou a rozložte na plech. Můžete je jemně zakápnout olivovým olejem a osolit - lepé se opečou.

V misce si mezitím smíchejte zakysanou smetanu s na kostičky nakrájenými rajčaty. Osolte a opepřete. Zatímco se brambory dopékají, na pánvičce osmahněte cibuli a slaninu.

Hotové brambory lehce nařízněte, zalijte smetanou a posypte osmahnutou slaninou. Na závěr posypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat