Brownies s vanilkovým pudinkem

Další z původně amerických receptů na velice rychlý, jemný dezert plný čokolády.
I když někomu mohou brownies připomínat spíše obyčejnou českou kakaovou buchtu, brownies jsou díky minimálnímu množství mouky a velkému množství kvalitní čokolády spíše sytě čokoládovým a velice kyprým dezertem, který během několika minut připravíte na závěr báječné romantické večeře.

Pokud ho navíc doplníte vanilkovým pudingem, omáčkou nebo dokonce zmrzlinou o vašich božských kulinářských schopnostech už nebude nikdo pochybovat.:)

Recept jsem původně našla v časopise FOOD, ale stejně tak s brownies kouzlí i Nigella Lawson.

Recept na brownies:
350 g čokolády
250 g másla
3 vejce
250 g krupicového cukru
85 g hladké mouky
prášek do pečiva

Rozehřejte čokoládu a máslo na mírném plameni. Vedle vyšlehejte vejce a cukr. Poté opatrně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, přidejte mouku s kypřícím práškem a jemně vymáhejte.
Nalejte na plech a pečtě necelých 30 minut na 180°C.
U brownies je důležité, aby se v troubě úplně nevysušily, ale aby zůstaly uvnitř kypré.

Hotové brownies můžete rozkrájet na kostky, zalít omáčkou nebo pudingem a servírovat.
Mě přítel tvrdil, že brownies musí být jednoznačně kulaté, takže po pečení následovalo ještě vykrajování.:)
S pudinkem jsem si vypomohla instantní rychlovkou od Dr. Oetkera.



A co vy? Vyzkoušely jste někdy americké brownies nebo dáváte přednost tradičnějším českým dezertům?





Žádné komentáře:

Okomentovat