Nejlepší letní dezert

No vážně! Úplně nejlepší. Lehký letní a neuvěřitelně dobrý. Základem jsou dvě božské kombinace - jahody a šlehačka, jahody a čokoláda, oboje dohromady je prostě božské. A pokud chcete doplnit dezert něčím lehkým přijdete s piškotem.

Jak pak všechny tyto kombinace vytvarovat do podoby neodolatelného dezertu? Na pomoc přišel opět poslední Apetit (na vině je celá cesta v tramvaji s tímto časopisem). Lehké dorty s nedbale navrstvenou šlehačkou a zdobené ovocem, to je alfa a omega tohoto léta (aneb konec neustálého zapatlávání boků a vyhlazování povrchu). V časopise zkoušeli zajímavé kombinace máku a šlehačky, ale já jsem měla chuť na opravdovou klasiku. A navíc promazat piškot sladkou nutellou? Ani jsem nemohla samým nadšením doběhnout domů.

Základem byl klasický piškot. Žloutky smícháme s cukrem, bílky vyšleháme, společně vmícháme a přidáme rozpuštěné máslo a dostatek mouky. V objemech se moc nevyžívám, takže jedu tak nějak od oka. Těsto na piškot je něco jako automatismus (který ale zase do příštího pečení zase spolehlivě zapomenu). A jako vždy trochu zákon schválnosti, i když tentokrát úplně obrácený. Alias, jak se vám nejlepší piškot i dezert povede, když vlastně o nic nejde a na večeři jste tentokrát nikoho nepozvali - možná je to škoda:)

Šlehačku (1 balení) vyšlehejte s cukrem (a ztužovačem šlehačky- pro jistotu) a poté vmíchejte půlku tvarohu. Dejte vychladit do ledničky.

Vychladlý piškot rozřízneme a promažeme nutelou nebo jinou čokoládovou pomazánkou. Přidáme kousky jahod a zahladíme částí šlehačky. Přiklopíme druhou částí piškotu.

Zdobení není opravdu žádná věda, jen zbytek šlehačky doslova hala-bala navrstvěte na dort a na závěr ozdobte jahodami.

A na závěr moje oblíbené: Voilá!!




                            
     
        

Žádné komentáře:

Okomentovat