Rozpečený bochník se sýrem a a jalapenos

Rozpečený bochník je poslední dobou novým trendem mezi domácím zpracováním pečiva. :) Nebo snad ne? Každopádně neřekla bych, že je na tom něco zcela převratného, ale při větší akci nebo hromadném grilování je to příjemná obměna pečiva, která vám pravděpodobně vynese pochvalu od spolustolovníků. Malé varování, pokud připravíte celý bochník jen pro dvě osoby, pravděpodobně se i přes lahodnost bochníku docela zapotíte.

Nepochybuji, že obměn existuje několik, ale já jsem se inspirovala Apetitem a na bochník jsem připravila směs rozpuštěného másla, česneku, najemno nakrájené cibule a hlavně nastrouhaného chedaru a pálivých papriček jalapenos.

Aplikace je trochu složitější, ale nic komplikovaného. Celý bochník chleba s pevnou kůrkou nařízneme podélně a křížem a do mezer se snažíme nacpat co nejvíce směsi.

Celý bochník zabalíme do alobalu a dáme na 15 péct. Poté alobal rozevřeme a pečeme ještě deset minut.

Za necelou půlhodinku je hotovo a můžeme doplnit ke grilování.





























Asi znáte tu skvělou chuť čerstvého nebo čerstvě rozpečeného chleba, sýr je příjemným doplněním a díky pořádné dávce jalapenos taky pořádně pálí!!

Prostě super kombinace k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat